Etusivu

Hirvimestaritarottelu on Suomen harmaahirvikoirajärjestön alaisten rotujen mestaruuskoe nartuille. Koe järjestetään vuosittain ja se on sääntöjen mukaan pidettävä yksipäiväisenä kokeena kunkin vuoden marraskuun aikana. Koe on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1995. Koe sai alkunsa kun haluttiin nostaa narttujen tasoa ja antaa hyville nartuille enemmän arvoa.

Kokeeseen saa osallistua kolme koiraa kustakin lohkosta sekä edellisen vuoden hallitseva mestaritar. Näin ollen kokeessa kilpailee 13 koiraa. Koirat ovat käyneet syksyn mittaan kovan karsinnan pääsystä mestaritarotteluun, alkaen piirin valinnoista lohkon karsintojen kautta otteluun. Kennelpiirien sisällä on hieman vaihtelua karsintamenettelyissä riippuen piirin tasosta sekä koirien määrästä. Kokeessa noudatetaan Suomen Kennelliiton vahvistamia hirvikoesääntöjä sekä SHHJ:n mestaritarottelun järjestämissääntöä. Ottelu on valtakunnallinen SM-kilpailu ja kokeen voittaja saa hirvimestaritar -tittelin. Puolustava mestaritar vuodelta 2014 on MR-14 FI KVA Sohvi FI29028/11 joka tulee Pohjan lohkosta.

Mestaritarottelun 2015 järjestämisvuorossa on Uudenmaan kennelpiiri. Kokeen käytännön järjestelyistä vastaa Uudenmaan Hirvikoirakerho ry.

Vuoden 2015 mestaritarottelun kilpailukeskuksena toimii Karijärven leirikeskus Porvoossa.